Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Εμφάνιση του Αγίου Καλλινίκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!

[Αφήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου]:
... Και όλα αυτά τα χρόνια, μετά την έξοδό του από τον κόσμον αυτό [του αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης], μας παρακολουθούσε, μας βοηθούσε και μας καθοδηγούσε με πολλούς και διαφόρους τρόπους.
Ένα μόνον να πω.
Την μέρα κατά την οποίαν χειροτονήθηκα Επίσκοπος, το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, ήρθε ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος, νυν αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, και με πολύ μεγάλη συγκίνηση με πήρε στην άκρη και μου είπε:
«Απόψε στα ξημερώματα εμφανίστηκε ο Καλλίνικος και μου είπε: Ιερώνυμε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για ό,τι έκανες για τον Ιερόθεο».
Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά.
Απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου κατά τον εσπερινό της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης, 14 Οκτωβρίου 2020, όπως δημοσιεύεται με τίτλο, «Από την ιστορία στην Εκκλησιαστική ιστορία», στην μηνιαία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου «Εκκλησιαστική Παρέμβαση», (Οκτώβριος 2020, τεύχος 291).
Πηγή: ekklisiaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου