Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

π. Γεώργιος Μεταλληνός «Αν ήμουν το πρόσωπο που μίλησε για συνωστισμό στη Σμύρνη θα φρόντιζα να εξαφανιστώ από την Ελλάδα» - Δείτε τη συνέντευξη

O καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός μιλά με παρρησία στο Πρακτορείο Ορθοδοξία σχετικά με θέματα της επικαιρότητας.
Ο π. Γεώργιος χαρακτηρίζει εθνική αιμορραγία τον ξενιτεμό της Ελληνικής νεολαίας λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κλαίω και θρηνώ σαν να πρόκειται για τα δικά μου παιδιά…»

Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας σήμερα ανέφερε ότι είναι ο μόνος χώρος που καταφέρνει μέσα στους αιώνες να διασώζει την Ελληνική γλώσσα και συνείδηση, ενώ όσον αφορά την προωθούμενη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας είπε με νόημα: «Ποιός μπορεί να στηριχθεί στις υποσχέσεις των πολιτικών; Τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται…»
Καταπέλτης είναι ο π. Μεταλληνός και όταν αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών: «Η Συμφωνία αποτελεί τεράστιο λάθος από ανιστόριτους που θα το πληρώσουμε αργότερα. Έγινε χωρίς τη συναίνεση του Ελληνικού λαού και θα επεκτείνει τη σαρκοφάγο διάθεση των Σκοπιανών!»
Τέλος αναφέρθηκε στο βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού και την αναφορά περί συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης για να περιγράψει τις σφαγές των Τούρκων, λέγοντας: «Αν ήμουν το πρόσωπο που μίλησε για συνωστισμό θα φρόντιζα να εξαφανιστώ από την Ελλάδα…!»

Δείτε την συνέντευξη του π. Μεταλληνού στο πρακτορείο Ορθοδοξία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου