Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Πως αποβαίνει σωτήρια για μας η Θεία Λειτουργία;

Ἀρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ
Ο Απόστολος Πέτρος λέγει για το “βασίλειον ιεράτευμα” ότι μπορεί να εκπληρωθεί με την συμμετοχή μας στη Λειτουργία. Να φοβάστε, αλήθεια, να πηγαίνετε από συνήθεια στη λειτουργία.
Προσπαθείστε να ζείτε κάθε φορά πιο βαθιά αυτό που ζούσε ο Χριστός κατά το Μυστικό Δείπνο, όταν εγκαθίδρυσε το μεγάλο αυτό μυστήριο που είναι η θεία Ευχαριστία. Τότε η λειτουργία θα αποβή σωτήρια όχι μόνο για σάς, αλλά και για όσους συμμετέχουν σ’ αυτή.
Δεν ανήκει μόνο στους ιερείς να ζουν στην καρδιά τους τα παθήματα του Χριστού για τον κόσμο που είναι λεία της αμαρτίας και του θανάτου.

Αν δεν υπάρχει ανάσταση, οι Χριστιανοί είναι οι “ελεεινότεροι” του κόσμου, λέει ο Απόστολος Παύλος. Γιατί; Διότι η αγάπη του Χριστού είναι πάντοτε σ’ αυτόν τον κόσμο σταυρωμένη. Η ζωή μας θα είναι μια αδιάκοπη οδύνη, μέχρις ότου ο κόσμος σωθεί εξ ολοκλήρου.

Όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό, κάθε ημέρα της ζωής μας γίνεται μέρα παθημάτων, δακρύων και πόνου. Κατά καιρούς εγείρεται το ερώτημα: “Κύριε, γιατί μας έπλασες έτσι, ώστε να πρέπει να περάσουμε από τόσα παθήματα”; Αδυνατούμε να εννοήσουμε ότι αυτή η αρνητική εμπειρία είναι η οδός της σωτηρίας
(Αρχιμ. Σωφρονίου - Περί Πνεύματος και Ζωής)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου