Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η αγάπη λύγισε την σκλήρυνση κατά πλάκας

Γάμος με αμαξίδιο για δύο νέους παρά το «χτύπημα» μίας ξαφνικής ασθένειας.
Το βαθύτερο νόημα της πραγματικής, άδολης αγάπης δίδαξαν ο Ηλίας και η Τριανταφυλλιά, δύο νέοι άνθρωποι που αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια εποχή αλλοτρίωσης των σχέσεων. 
Οι ημέρες που βιώνουμε ως άτομα και ως κοινωνία δεν είναι ιδανικές. Οι σχέσεις δοκιμάζονται. Το «εγώ» και ο ατομισμός υπερισχύουν, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των διαζυγίων, αποτέλεσμα της αποξένωσης.
Η ζωή, όμως, φροντίζει να δείξει ότι η ελπίδα υπάρχει και μπορεί να έχει περισσότερα από ένα πρόσωπα. 

Κάπως έτσι λειτουργούν και οι πρωταγωνιστές μας. Ο Ηλίας, 38 ετών, και η Τριανταφυλλιά, 35. Την ιστορία των δύο παιδιών μετέφερε στη «δημοκρατία» ο Βασίλης, ένας άνθρωπος του μεροκάματου, που και ο ίδιος βιώνει τις δυσκολίες της κρίσης. 

Την περασμένη Πέμπτη ο αφηγητής και αυτόπτης μάρτυρας της ιστορίας μας επισκέφθηκε την εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στον Περισσό, στη γειτονιά όπου μένει. Θέλησε να ανάψει ένα κεράκι και να προσευχηθεί για να πάρει δύναμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το θέαμα που αντίκρισε ήταν συγκλονιστικό. Μία κοπέλα σε αναπηρικό αμαξίδιο να παντρεύεται τον άνθρωπό της παρουσία λίγων συγγενών, που ήταν γεμάτοι δάκρυα χαράς. Τον γάμο τελούσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. Στον χορό του Ησαΐα γύριζε και το καροτσάκι. Παρακινημένος από περιέργεια, ο Βασίλης κάθισε σε μια γωνία, παρακολούθησε το μυστήριο, ρώτησε και έμαθε μία σύγχρονη ιστορία αγάπης.


Δέκα χρόνια σχέση

Ο Ηλίας και η Τριανταφυλλιά διατηρούσαν για δέκα χρόνια σχέση. Πρόσφατα η κοπέλα διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτό δεν εμπόδισε τον σύντροφό της να τη ζητήσει σε γάμο. Ετσι οι δυο νέοι επισφράγισαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων τη σχέση τους, επιβεβαιώνοντας ότι η αγάπη ξεπερνά τα όρια και τις κοινωνικές συμβάσεις, υπερνικά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όποια κι αν είναι αυτά, αποδεικνύοντας ότι οι ήρωες υπάρχουν για να μας εμπνέουν! 
Ο Θεός να τους έχει καλά και να μας δίνει κουράγιο να μάθουμε να αγαπάμε.

1 σχόλιο: