Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αγιορείτικη συνταγή: Τσιζκέϊκ

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
200γρ γάλα ζαχαρούχο Βλάχας
1 φλυτζάνι βιτάμ
½ κιλού μαρμελάδα φράουλα ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
1 κουταλάκι κορν –φλάουερ
Λίγο κονιάκ
Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
Φρουί γλασσέ διάφορα

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μείγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα ζεστένουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν – φλάουερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου