Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αγιορείτικη συνταγή: Μελιτζανοσαλάτα

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν καλά, και τις ξεφλουδίζουμε.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε , μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή άλάτι.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου