ΥΛΙΚΑ:
1 ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΙΛΟΥ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο και ακουμπάμε πάνω του το χταπόδι.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά. Πρέπει να σιγοβράσει έτσι για πολλή ώρα ώσπου να μαλακώσει το χταπόδι.
Νερό δεν βάζουμε, γιατί το χταπόδι θα βγάλει ζουμί. Όταν μαλακώσει, το σουρώνουμε και το καθαρίζουμε από τις πέτσες του.
Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε σε γυάλινο βάζο με τη δάφνη, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ξύδι. Πρέπει να σκεπαστεί.
Από πάνω ρίχνουμε ένα λεπτό στρώμα λάδι. Σκεπάζουμε το βάζο και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου