Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωὴλ (φωτογραφίες))

Έδεσσα | Χρήστος Καναρόπουλος
Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε απόψε, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί την εορτή της ιεράς μνήμης του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ιωήλ στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Εορτή, κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλπωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος δέχθηκε την αγάπη των αδελφών του Επισκόπων που βρέθηκαν στην αρχοντική και δροσερή Έδεσσα για να του ευχηθούν και των Κληρικών
και του ευλαβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως που συμμετείχε της Ακολουθίας του Εσπερινού για να προσευχηθεί για τον ταπεινό και πράο Επίσκοπο του.

Του πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου (Πατριάρχειο Ιεροσολύμων), Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του εορτάζοντος Μητροπολίτη κ. Ιωήλ, τους οποίους πλαισίωσαν πλήθος Ιερέων από την τοπική Μητρόπολη καθώς και άλλες Ιερές Μητροπόλεις.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Συμεών, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα που στέλνει ο Προφήτης Ιωήλ στον άνθρωπο της σύγχρονης εποχής και κρούει τον κώδων της σωτηρίας, αναφέροντας ότι τιμώντας την ιερά του μνήμη μαθητεύουμε κοντά στον ένδοξο Προφήτη που μας καλεί να επιστρέψουμε στο Θεό και να ανοίξουμε τις καρδιές μας για τον Ιησού Χριστό.

Ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Αρχιερέων στον σεπτό Ποιμενάρχη της Έδεσσας, τον ευρύνοα, ταπεινό και εμβριθή θεολόγο κ. Ιωήλ, έτη πολλά και ευλογημένα, προκειμένου να συνεχίσει το σπουδαίο και πολυδιάστατο έργο του στην ιστορική Μητρόπολη της Μακεδονίας.

Παρόντες, μεταξύ των άλλων, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, κ.α.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ θα δεχθεί τις ευχές του Κλήρου και του Λαού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου