Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Η Παναγία η Σηλυβριανή στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Σε κλίμα κατάνυξης το Ναύπλιο υποδέχθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής έγινε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. 
Ακολούθησε λιτανευτική πομπή, όπου η εικόνα μεταφέρθηκε τιμητικά με όχημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου καθώς και με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος από άνδρες της Πυροσβεστικής και προσκόπων στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακολούθησε Ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Η υποδοχή της Ιεράς εικόνας έγινε στα πλαίσια των εορτασμών Κωνσταντίνεια 2019. Σε αυτή την εικόνα μπροστά προσευχότανε μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία. Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα.
Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.
Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φιλίππων Στέφανο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθεί η ιερά εικόνα της Παναγίας στο Ναύπλιο, καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο που υποδέχθηκε την εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου