Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Πευκοχωρίου, στο δρόμο προς Νέα Σκιώνη, στην ορεινή πλευρά της χερσονήσου της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Εκεί, σε μια απομονωμένη περιοχή, γεμάτη δέντρα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη σιωπή, να διαλογιστείτε και να συμμετέχετε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα. Οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού και του διαλογισμού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποιες πτυχές της ζωής των μοναχών και τηνιστορία της μονής.
ioannis-rosos
Στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, φυλάσσεται τμήμα του σκηνώματος του Αγίου Ιωάννη. Το ολόκληρο άφθαρτο ιερό λείψανο του σώματος του Αγίου Ιωάννη φυλάσσεται στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος πιστεύεται ότι έχει πραγματοποιήσει πολλά θαύματα κατά τη διάρκεια της ζωής του και μετά το θάνατό του. 

Σχετικά με τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος γεννήθηκε γύρω στο 1960, στην περιοχή της σημερινής Ουκρανίας, και οι γονείς του ήταν Χριστιανοί. Συμμετείχε στον ρωσο-τουρκικό πόλεμο και πουλήθηκε ως σκλάβος σε έναν Τούρκο αξιωματικό. Ο Άγιος ζούσε στο στάβλο του Τούρκου, μαζί με τα ζώα, και περπατούσε ξυπόλυτος. Αγαπούσε και λάτρευε το Θεό αλλά και τους ανθρώπους και ήθελε να βοηθά τους πάντες. Μετά το θάνατό του, διαπιστώθηκε ότι το σώμα του παρέμενε άθικτο και άφθαρτο. Μεταφέρθηκε λοιπόν στην Ελλάδα, στην Εύβοια, όπου κτίστηκε εκκλησία για να τιμηθεί ο Άγιος Ιωάννης και να φυλαχθεί το σκήνωμά του.

Πολλοί πιστοί επισκέπτονται την εκκλησία μέχρι σήμερα, για να προσκυνήσουν τον Άγιο Ιωάννη και κάποιοι πιστεύεται ότι έχουν γιατρευτεί από αυτόν μετά το θάνατό του. Ένα αγόρι που έπασχε από λευχαιμία λέγεται ότι θεραπεύτηκε μετά από την επίσκεψή του στην εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας του 2004, λέγεται ότι το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη ίδρωσε. Το γυαλί πάνω από το πρόσωπο του Αγίου ήταν υγρό, και αυτό αποδόθηκε στην προσπάθειά του να μεταφέρει όλες τις προσευχές των πιστών στο Θεό. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος λέγεται επίσης ότι παρουσιάστηκε στους Σέρβους για να τους δώσει δύναμη και πίστη, κατά τη διάρκεια του Σερβικού πολέμου το 1999. Επιπροσθέτως, υπάρχουν στιγμές που τα λείψανα του Αγίου δεν βρίσκονται μέσα στη λάρνακα, και αργότερα είναι πάλι εκεί. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο προϊστάμενος της μονής καθώς και άλλοι και την ίδια στιγμή που το σκήνωμα λείπει πραγματοποιείται συνήθως και μια θεραπεία κάποιου πιστού. Το σκήνωμα λέγεται επίσης ότι αλλάζει πλευρό, και μερικές φορές αυτό γίνεται μπροστά στους πιστούς...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου