Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ιερά Πανήγυρις Φθιωτών Αγίων και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών από 22 έως 25 Μαρτίου 2019 επί τη Εορτή των Φθιωτών Αγίων και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ. Ιερά Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, παρουσία των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων.
Ώρα 8:30 μ.μ. Δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Ώρα 10:00 μ.μ. Έναρξις ολονυκτίου Ιεράς Ακολουθίας μέχρι πρωίας.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, απάντων των Πρεσβυτέρων και Διακόνων της πόλεως Λαμίας και των περιχώρων. Ομιλία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Στεφάνου.
 
Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 (Β´ Κυριακή των Νηστειών και των Φθιωτών Αγίων) και ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του Σεβασμιωτάτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.
Ώρα 6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, παρουσία απάντων των Ιερέων και των Διακόνων της πόλεως.
Ομιλία υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Νεραντζή.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 (Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του Έθνους μας) και ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.
Ώρα 11:00 π.μ. Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή με την συμμετοχή Κλήρου και Λαού και εν συνεχεία Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Τρισάγιον εις τον τόπον του Μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου.
Ώρα 12:00 μ.μ. Εθνική Παρέλασις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου