Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο για Μακεδονία: Αρνήθηκε να μπει σε καταφύγιο για να γλυτώσει τα δακρυγόνα ο Μεσογαίας Νικόλαος

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έντρομοι έτρεχαν οι πολίτες να γλυτώσουν τα χημικά των αστυνομικών, μαζί τους και Ιεράρχες. Μια ομάδα πολιτών και Ιεραρχών έτρεχαν να αποφύγουν τα περισσότερα χημικά κι εκείνη την ώρα αστυνομικοί που ήταν στο υπουργείο οικονομικών πρότειναν στους Ιεράρχες να μπουν στο καταφύγιο των επισήμων.
Το παρακράτος διέλυσε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, χτύπησε ηλικιωμένους, έστειλε μωρά στο νοσοκομείο και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει ήθος και ανθρωπιά αφού τα έβαλε με τους πολίτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 14:30 μικρή ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να μπει στο προαύλιο της Βουλής και επιτέθηκε με λοστάρια κατά των ΜΑΤ, τα οποία, άγνωστο με ποιανού εντολή, προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων μέσα στο πλήθος.

Η ομάδα αυτή δεν ήταν διαδηλωτές αλλά προφανώς ακολούθησε την τακτική αυτών που όταν θέλουν να διαλύσουν συγκεντρώσεις, υποδύονται τους διαδηλωτές και προκαλούν ρήξη.

Η χρήση των δακρυγόνων μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ήταν εκτεταμένη, τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος όσο και σε άλλα σημεία, όπως στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Β.Σοφίας.

«Περάστε , τους είπαν οι αστυνομικοί, έχουμε καταφύγιο για τους επισήμους εδώ »

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας με κόκκινα τα μάτια από τα δακρυγόνα απάντησε:
«Εμείς δεν είμαστε με τους επισήμους αλλά με το λαό».

2 σχόλια: