Υλικά συνταγής:
3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρύο νερό
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
Για την επικάλυψη:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτουρα
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο ή ελαιόλαδοΕκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 180°C για 45'. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Προσθέτετε το λάδι και ανακατεύτε. Περιχύνετε το κέικ με τη σοκολάτα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου