Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Θεία Λειτουργία την Ιερά Μονή Στομίου

Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Στομίου της Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018. Της Λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από ιερείς της Κόνιτσας και του π. Κυπριανού Γιασένκο από τη Ρωσία.
Ο π. Κυπριανός Γιασένκο συνοδεύει φοιτητές των ρωσικών εκκκλησιαστικών ανώτερων σχολών, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Κόνιτσα στο πλαίσιο επισκέψεως με το διεθνές πρόγραμμα: «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: η αγιοκαταταξή του και η ιεραποστολή». Πλήθος δε κόσμου προσήλθε στο μοναστήρι πεζοπορώντας μέσα από το δύσβατο μονοπάτι.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Κονίτσης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου υγχοροστατούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κονίτσης κ. Ανδρέα Παπασπύρου, του Περιφερειάρχου Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη, και πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ιερή λειτανία, η οποία πέρασε από το πατρικό του οσίου Παϊσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου