Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

250 χιλιάδες συμμετείχαν στην πομπή για το μνημείο του Αγίου Βλαδιμήρου στο Κίεβο

Παρουσία χιλιάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιουλίου η καθιερωμένη προσευχή στον λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου στο Κίεβο, με αφορμή την 1030η επέτειο από το Βάπτισμα της Ρωσίας.
kiebou pompi 1
Επικεφαλής της πομπής και της προσευχής ήταν ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, πλαισιούμενος από Αρχιερείς των κατά τόπους Εκκλησιών, καθώς και της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και άλλων χωρών.

Μετά το πέρας της προσευχής ο Μητροπολίτης Ονούφριος, απευθυνόμενος προς τους πιστούς μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι πρόγονοί μας έχασαν την έννοια του Θεού, και έπεσαν στην ειδωλολατρία, αλλά Άγιος Πρίγκιπας Βλαδίμηρος αποφάσισε να υιοθετήσει το χριστιανισμό και να βαπτίσει τον λαό στον Δνείπερο.»

«Ο Άγιος Βλαδίμηρος ζήτησε από το βυζαντινό αυτοκράτορα να τον βαπτίσει χριστιανό το 988 στη Χερσώνα της Κριμαίας, και μετά από αυτό άλλαξα ριζικά, από σκληρός έγινε ευγενής και ελεήμων, αγαπώντας τον Θεό και τον πλησίον» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της πομπής κληρικοί και λαϊκοί προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών όλων εκείνων που έχασαν την ζωή τους στο κέντρο του Κιέβου, κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων τον Φεβρουάριου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου