Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μια ολόκληρη πόλη συμμετείχε στην Λιτανεία του Αγίου Βασιλείου του Οστρόγκ

Συγκλονιστική ήταν για ακόμη μια χρονιά η λιτανεία του Αγίου Βασιλείου του Οστρόγκ στην πόλη Νίκσιτς του Μαυροβουνίου, της οποίας ειναι έφορος και προστάτης.
Να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο στην λιτανεία συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι πολίτες της πόλεως, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

Της Ιεράς Λιτανείας προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Σερβίας και της Ουκρανίας.

Ο Επίσκοπος Νίκσιτς και Βουδίμλι κ. Ιωαννίκιος ανέφερε ότι "είναι μεγάλη ευλογία ότι εορτάζουμε τον Άγιο Βασίλειο μέσα στις αναστάσιμες ημέρες, είναι ένα δώρο του Κυρίου γι' όλους εκείνους που τον αγαπούν."

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου για την πρόσκληση να συμμετάσχει στους εορτασμούς, τονίζοντας ότι την μεγάλη πίστη και αγάπη αυτού του έθνους.
"Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι «τοίχος και οροφή», όπως αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «αλλά βίος και ζωή», η Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αντώνιος.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου