Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Υποδοχή των Τιμίων Δώρων από το Άγιον Όρος στις Σέρρες (φωτογραφίες)

Τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου, μητρός του Κυρίου μας, προστάτιδος και Εφόρου του Αγιονύμου Όρους Άθω καθώς και τη χάρη των παντίμων δώρων τα οποία προσέφεραν εις ένδειξην πίστεως, ευλαβείας και ευσεβείας οι τρεις Μάγοι στον γεννηθέντα Κύριο μετέφεραν στις Σέρρες αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.
Η υποδοχή των Τιμίων Δώρων έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, από τον Ιερό Κλήρο και τον ευλαβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεολόγο για να ακολουθήσει δοξολογία επί τη υποδοχή.

Τη μεγάλη ευλογία για τον τόπο των Σερρών, της ελεύσεως των Τιμίων Δώρων ενόψει της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, τόνισε κατά την προσφώνησή του ο Γέροντας Άνθιμος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, ο οποίος μετέφερε και τα σεβάσματα του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Παρθενίου ενώ παρουσίασε συνοπτικά το ιστορικό των Τιμίων Δώρων και της μεταφοράς τους στο Άγιο Όρος και στην Ιερά Μονή.

"Ας προσφέρουμε και εμείς στον Χριστό, αντί χρυσού την καλή και αγία ζωή μας, ως λίβανο τη σοφία και την πνευματική θεωρία και ως σμύρνα τη νέκρωση των παθών" είπε χαρακτηριστικά ο π. Άνθιμος.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, καλωσόρισε τους κομίζοντες τα Τίμια Δώρα Μοναχούς και τόνισε τους άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς που συνδέουν την περιοχή των Σερρών με την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου αλλά και με την κυρά Μάρω, η οποία μετέφερε τα Τίμια Δώρα στο Άγιο Όρος για να προστατεύσει και η οποία στην περιοχή της Βισαλτίας Σερρών και συγκεκριμένα στο χωριό Δάφνη έκτισε τον περίφημο Πύργο, όπου κατά την παράδοση εκοιμήθη.

Έκανε λόγο για τη μεγάλη ευλογία της ελεύσεως των Τιμίων Δώρων στα προοίμια της μεγάλης εορτής της πίστεως μας, των Αγίων Χριστούγεννων, της Μητρόπολης όλων των χριστιανικών εορτών για να τονίσει ότι οι Μάγοι μας διδάσκουν να έχουμε την καλή ανησυχία και την καλή εγρήγορση στα θέματα της πίστεως.

"Οι ελεύσεις των ιερών προσκυνημάτων λειτουργούν ως πνευματικά κεντρίσματα διά την συνείδηση, έτσι ώστε δι' αυτών και κυρίως διά της εν αυτής, της προσκήνυσης, ενεργούσης Θείας χαριτος να αφυπνιστούμε από το λήθαργο της αμαρτίας και να εννοήσουμε τον πλούτο της αγάπης του Θεού, Ο οποίος έγινε για εμάς άνθρωπος "ίνα τον άνθρωπον Θεόν απεργάζεται" κατά την γλώσσα της θεολογίας. Όλα αυτά μας τα υπενθυμίζουν με έναν δυνατό τρόπο τα προσκυνήματα, τα οποία η Αγία μας Εκκλησία έχει ως πρώτη προτεραιότητα στο πνευματικό της "οπλοστάσιο", προς ίασην ψυχών, οι οποίες υπνωτούν αλλά και σωμάτων τα οποία πάσχουν" είπε μεταξύ των άλλων ο Ποιμενάρχης των Σερρών στην ουσιαστική προσλαλιά του.

Εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ενώ οι πιστοί συννέρεαν συνεχώς για να προσκυνήσουν τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το ιερό κειμήλιο της πίστεως μας, τα Τίμια Δώρα, θα παραμείνουν στην Μητρόπολη των Σερρών έως και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
Σέρρες, Χρήστος Καναρόπουλος
Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου