Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Κούριερ αποφάσισε στα 41 του χρόνια να φορέσει το ράσο!

Άφησε την ενασχόλησή του με τις ταχυμεταφορές δεμάτων (σ.σ.: κούριερ), για να μεταφέρει τον λόγο του Ευαγγελίου στους πιστούς. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, όμως πλέον θα έχει ως καθημερινή αναφορά του τον Θεό. 
Φωτογραφία του χρήστη Ορθόδοξη Αλήθεια.
Ο λόγος για τον έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών, π. Αντώνιο Μπογιατζόγλου, 41 ετών, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος ανήμερα την εορτή του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο ναό του Βόλου και πρεσβύτερος την Κυριακή στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου και θα είναι εφημέριος.

Σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων και συγγενών του π. Αντωνίου έγινε η χειροτονία του σε διάκονο από τον επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Αναφερόμενος στον νέο κληρικό, ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε: «Εχοντας πάντα μέσα του την κλίση προς την ιεροσύνη, θέλησε σε ώριμη ηλικία με αποφασιστικότητα να αφιερώσει τη ζωή του στο έργο της Εκκλησίας».

ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΘΥΣΙΑ

Στη συνέχεια ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στην αδιάκοπη θυσιαστική προσφορά της Εκκλησίας στον τόπο. «Σε μια πολύ κρίσιμη εποχή, όπου στην πατρίδα μας έχουν πάψει να ισχύουν τα αυτονόητα, όσα είχαμε οικοδομήσει όλα τα χρόνια του ελεύθερου ελληνικού κράτους, δυστυχώς, κατέρρευσαν από τη μια στιγμή στην άλλη λόγω της ουσιαστικής πτώχευσης του κράτους» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία πλέον καλείται, με ίδιες δυνάμεις ως επί το πλείστον, να καλύψει τις ανάγκες της, όπως έκανε πάντοτε. Θυσιαζόταν και προσέφερε στον τόπο μας ό,τι είχε και δεν είχε. Στον απελευθερωτικό αγώνα έδωσε τα καντήλια και τα ιερά της σκεύη, για να μπορέσει το κράτος να δημιουργήσει στρατό. Θυσίασε όλη σχεδόν την περιουσία, για να συσταθούν οι κοινότητες, ουσιαστικά με τη μοναστηριακή περιουσία. Ετσι συγκροτήθηκε αυτό το κράτος, που έφτασε σήμερα να επαιτεί για να ζήσει. Υπό τις νέες συνθήκες, αποδεικνύεται πως ο πλούτος της Εκκλησίας είναι ο λαός του Θεού, που στηρίζει και σήμερα αποτελεσματικά τον ιερό κλήρο». Καταλήγοντας, ο κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στο νέο μέλος της τοπικής Εκκλησίας υπογραμμίζοντας: «Να είσαι διάκονος της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας. Να ομιλείς στους ανθρώπους περισσότερο με τις πράξεις και το παράδειγμά σου και λιγότερο με τα λόγια σου. Να γίνεις αλληλέγγυος, να διακονείς την αγάπη στα πρόσωπα των ελαχίστων αδελφών του Χριστού. Να γίνεσαι παράγοντας ενότητος, που είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας μας, καθότι μέσα Της, στη θεία λειτουργία, γινόμαστε ένα μεταξύ μας αδελφοί, και θεοφόροι. Στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης στην οποία ζούμε, καλούμαστε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας, διασώζοντας παράλληλα την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου