Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Εκροή ευώδους υγρού σε εικόνα του Χριστού στο Σικάγο

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας
Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πόλη Homer Glen του Ιλινόις, παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ένα περίεργο φαινόμενο στο εικόνισμα του Χριστού.
Πρόκειται για ίδιο φαινόμενο εκροής ευώδους υγρού που εκρέει από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 15 Μαρτίου του 2016.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Σωτήριο Δημητρίου, ο οποίος ιερατεύει εκεί από το έτος 1993, είπε ότι «στις 31 Δεκεμβρίου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν μία οικογένεια και στεκόταν μπροστά στην εκκλησία και ασπάσθηκαν το εικόνισμα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Το κορίτσι καθώς πλησίαζε την εικόνα του Αγίου Ιωάννη είδε το αριστερό χέρι του Χριστού να εκρέει υγρό. Αμέσως φώναξε τον κ. Ηλία Κλειώρα, ο οποίος στεκόταν στο μπροστινό μέρος του ναού».

Ο π. Σωτήριος πρόσθεσε πως «νωρίτερα το πρωί είχα τελέσει βάπτιση και καθώς ετοιμαζόμουν να φύγω το είδα. Είχαμε τραπέζια μπροστά, αλλά το άλλο πρωί υπήρχε μεγαλύτερη εκροή από το χέρι του Κυρίου, θα σας στείλω φωτογραφίες».

Οπως είπε, συνεχίζοντας την μαρτυρία του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο π. Σωτήριος, «πέρασαν μερικές εβδομάδες και υπήρξαν περισσότερες εκροές από το αριστερό χέρι του Χριστού».

Εν τω μεταξύ άρχισε να κρατά ημερολόγιο και να καταγράφει το φαινόμενο και να το απαθανατίζει με φωτογραφίσεις.

Ο π. Σωτήριος, είπε ότι «την Καθαρά Δευτέρα στη διάρκεια της Ακολουθίας του Αποδείπνου η εκροή του υγρού ήταν διαρκής» και συμπλήρωσε πως «μία εβδομάδα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα άρχισε και πάλι να εκρύεται έντονα το υγρό, το οποίο πρέπει να σας πω ότι μοσχοβολάει. Οταν πρωτάρχισε τοποθετήσαμε ένα τζάμι στο εικόνισμα διότι οι άνθρωποι έτρεχαν να το συλλέξουν αυτό το ευώδες υγρό».

Σύμφωνα πάντοτε με τον π. Σωτήριο Δημητρίου, «λίγο πριν από την εορτή της Αναλήψεως άρχισε να τρέχει αυτό το υγρό και από το δεξιό χέρι του Χριστού» και τόνισε πως «η ευωδία του υγρού αυτού είναι όμοια με την ευωδία του υγρού που εκκρίνεται από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου».

Προτού εκδημήσει ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος επισκέφτηκε την κοινότητα είδε την εκροή του υγρού από τα χέρια του Χριστού και είπε στον π. Σωτήριο «θαύμα έγινε αυτό θέλει να μας πει κάτι ο Χριστός». Ο π. Σωτήριος είπε ακόμα πως «ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος ήλθε μερικές φορές στην εκκλησία και το είδε».

Οταν τον ρωτήσαμε εσείς τι εξήγηση δίνετε σ' αυτό το φαινόμενο, είπε πως «είναι σίγουρα ευλογία, αλλά συνάμα είναι κι ένα σημείο για τους καιρούς στους οποίους ζούμε και τα συμβαίνοντα σ' όλο τον Κόσμο» και συμπλήρωσε «νομίζω ότι είναι ένα θεϊκό σημείο».

Στην ερώτηση αν το φαινόμενο αυτό έχει καταστεί ευρύτερα γνωστό, απάντησε πως «ό,τι έχει γίνει γνωστό έγινε από στόμα σε στόμα. Ανθρωποι έρχονται το βλέπουν και το λένε σε άλλους. Μία δημοσιογράφος μας επισκέφτηκε και η οποία ήθελε να γράψει ένα άρθρο για το εικόνισμα του Χριστού, αλλά δεν καταλάβαινε την Θεολογία των εικόνων και τίποτε από την Θεολογία μας και της είπα εάν δεν καταλαβαίνεις τα μυστήρια και τη Θεολογία μας δεν μπορείς να το μεταδώσεις στον κόσμο. Της είπα ότι στο Μοναστήρι της Σερβικής Εκκλησίας στο Liberty του Ιλινόις είχαμε ανακήρυξη αγίου τον Ιούνιο κι αυτό είναι καλό θέμα για δημοσίευση».

Είπε ακόμα πως «οι άνθρωποι έρχονται από μόνοι τους, εμείς δεν διαφημίζουμε» και σημείωσε πως «γίνονται θεραπευτικές επεμβάσεις».

Οταν τον ρωτήσαμε, πώς απαντάτε σ' εκείνους που λένε πως αυτό το υγρό βγαίνει από τα χρώματα που χρησιμοποίησε ο αγιογράφος για τις εικόνες, τόνισε ότι «εκείνοι που επιθυμούν να πιστέψουν, πιστεύουν, εκείνοι που δεν θέλουν δεν θα πιστέψουν. Πρέπει να σας πω ότι πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι που έρχονται με σκεπτικισμό, φεύγοντας πιστεύουν, διότι υπάρχει η αίσθηση της παρουσίας του Θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου