Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με ...

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Η Πατατού και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος

Υπάρχει στην εποχή μας για γυναίκα αγωνίστρια της ζωής κάπου στη Χαλκιδική. Η δουλειά της είναι να πουλάει πατάτες από τις καλλιέργειες της και με αυτά να ζει την οικογένεια της.
Το παιδάκι της γεννήθηκε με λαγώχειλο, κάτι που μπορεί στο καθένα μας να είναι απλό αλλά στη καρδιά της μάνας ήταν πόνος μεγάλος και γιαυτό προσπαθούσε να το διορθώσει με τους γιατρούς.
Τελικά βρήκε ένα γιατρό που της ζήτησε κάποια χρήματα για να κάνει αυτή την επέμβαση. Όμως η Πατατού δεν είχε τα λεφτά για να τα δώσει στο γιατρό….άρχισε λοιπόν έναν αγώνα μεγάλο να μαζέψει τα λεφτά πουλώντας όσο μπορούσε πιο πολλές πατάτες αλλά…….δεν μπορούσε να τα μαζέψει…πήγαινε πιο μακριά σε χωριά πολύ πιο μακριά για να αυξήσει τα χρήματα της αλλά δεν μπορούσε.
Έτσι αποφάσισε να πουλήσει το μικρό αυτοκίνητο που είχε και πουλούσε τις πατάτες προς χάρη του παιδιού της.
Έκλεισε ραντεβού με τον αγοραστεί στη τιμή που είχαν συμφωνήσει…
Όμως το βράδυ που κοιμήθηκε είδε έναν ρασοφόρο και της λέει: μη πουλήσεις το αυτοκίνητο θα μαζέψεις τα λεφτά και θα κάνεις την εγχείρηση…..
Απορία όμως της δημιουργήθηκε ποιος ήταν αυτός που την μίλησε και άκουσε φωνή…ο Άγιος Παΐσιος!
Και πράγματι με την αύριο πολύς κόσμος μαζεύτηκε όλη μέρα σπίτι της και ζήταγε και αγόραζε τις πατάτες της…..Έτσι μάζεψε τα λεφτά για την εγχείρηση!!

Ζει Κύριος ο Θεός διά των Αγίων Αυτού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου