Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η δύναμη της αδυναμίας. Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, ένας ευλογημένος επίσκοπος

Πρεσβ. Διονύσιος Ταμπάκης, Ι.Ναός Παναγίας Ναυπλίου 
Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, όπως ανέφερε ο π.Νεκτάριος, (καλεσμένος από τον οικείο Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρο) απέδειξε στον εαυτό του την δύναμη της ομολογίας. Αγάπησε το μαρτύριο, γιατί όπως έλεγε, μόνο αυτό μπορεί να καθαρίζει τόσο βαθιά την ψυχή.
Απέδειξε ο Άγιος πως η δύναμη της Εκκλησίας φανερώνεται στην «αδυναμία» της στην βασανισμένη και πονετική της πορεία, σε αντίθεση πάντα με την επιβολή, την βία και την τυραννία των διάφορων κατά καιρούς ανθρώπινων συστημάτων.
Γι΄ αυτό και οι Εκκλησίες στο Άγιον Όρος έχουν πορφυρό χρώμα για να ευαγγελίζονται την δύναμη του αίματος και της θυσίας.
Ο Άγιος Λουκάς ήταν ο Άγιος της Αγάπης και ευσπλαχνίας. Και πάντα θα ομολογεί πως η αγάπη δεν απαιτείται αλλά προσφέρεται. Να προσφέρεις και να προσφέρεσαι με ανιδιοτέλεια και τότε ακριβώς αρχίζεις να ζείς.
Ευχόμαστε στον Καθηγούμενο, πνευματικό Πατέρα, εξαιρετικό και πολυγραφότατο συγγραφέα, ζεστό άνθρωπο, πάντα κοντά στην εποχή και στους νέους μας, τον π.Νεκτάριο, η Παναγία μας να ευλογεί πάντα το καρποφόρο έργο του προς δόξαν της Αγίας μας Εκκλησίας και των Αγίων.

Σαν άλλο ζεστό κρυφό σχολειό θύμιζε ο Ι.Ναός του Προφήτου Ηλιού στην Τρίπολη, την Τρίτη το απόγευμα κατάμεστος από χριστιανούς, πολλούς νέους και πλήθος μικρά παιδιά που ασφυκτικά, αφού προσκύνησαν τα ΙεράΛείψανα, ακόμη και τμήμα της καρδιάς του Αγίου Λουκά του Ιατρού κατόπιν, ακόμη και γονατισμένοι στο δάπεδο πολλοί, ανάμεσά τους και μητέρες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, παρακολούθησαν μία θερμή και πλούσια νοημάτων παρουσίαση του αρχιμανδρίτου π.Νεκταρίου Αντωνόπουλου, καθηγουμένου της Ι.Μονής Σαγματά για την ζωή ενός ευλογημένου Επισκόπου των καιρών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου