Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Απαντήσεις σε δύο καίρια ερωτήματα σχετικά με την Θεία Κοινωνία

Κάθε πότε πρέπει να κοινωνούμε;
Όπως ο άνθρωπος έχει καθημερινή την ανάγκη της υλικής τροφής, έτσι έχει ανάγκη και την πνευματική τροφή. Αν πραγματικά επιθυμούμε να είμαστε πάντα κοντά στον Κύριο, τότε πρέπει να κοινωνούμε όσο πιο συχνά γίνεται. 
Η Θεία Κοινωνία είναι Φάρμακο που θεραπεύει ψυχικές και σωματικές ασθένειες. Το Φάρμακο αυτό όμως το λαμβάνουμε με «ιατρική συνταγή» δηλ. με την άδεια και την ευλογία του Πνευματικού μας.
Είναι εντελώς αυθαίρετο και επιζήμιο για την πνευματική μας υγεία να παίρνουμε μόνοι μας την πρωτοβουλία για την συχνή Θ. Κοινωνία η για την Θ. Κοινωνία μόνον στις Μεγάλες Εορτές (Πάσχα, Χριστούγεννα, Παναγίας).
Πρέπει να προηγείται νηστεία και εξομολόγηση πριν την Θ.Κοινωνία;
Η νηστεία και η Εξομολόγηση δεν είναι υπόθεση της προηγούμενης ημέρας. Είναι λάθος να υποστηρίζουμε ότι πρέπει να εξομολογηθούμε το βράδυ για να κοινωνήσουμε το πρωί χωρίς αμαρτίες.! Κανείς μας δεν είναι αναμάρτητος και κανείς μας δεν κοινωνεί γιατί το αξίζει! Ο Κύριος προσφέρεται για τους έχοντες ανάγκη ιατρού και όχι για τους υγιείς. Η Εκκλησία μας προτρέπει να τηρούμε τις νηστείες (Τετάρτη, Παρασκευή, Σαρακοστές) και να εξομολογούμαστε ότι βαραίνει την ψυχή μας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Πνευματικού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου