Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Τελετή Αγιοποίησης των τεσσάρων Αγίων της Πούτνα (φωτογραφίες)

Την Τελετή Αγιοποίησης των τεσσάρων Αγίων της Πούτνα πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Μαΐου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Πούτνα παρουσία Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και εκατοντάδων πιστών.

Να αναφερθεί ότι οι τέσσερις Άγιοι της Πούτνα είναι ο Μητροπολίτης της Πούτνα Ιάκωβος, και οι Γέροντες Σίλας, Παΐσιος και Ναθαναήλ.

Στην συνέχεια διαβάστηκε ο Συνοδικός Τόμος της αγιοποίησης των τεσσάρων Αγίων της Πούτνα, ενώ ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τελετή αγιοποίησης και στην σημασία της.

Επίσης ο κ. Δανιήλ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στον Άγιο Ιάκωβο τονίζοντας πως: ''Ήταν ένας Ιεράρχης αγνής και άγιας ζωής, ένας υπερασπιστής της πίστης, αφοσιωμένος και σοφός'', ενώ για τους τρεις Αγίους Γέροντες Σίλα, Παΐσιο και Ναθαναήλ ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε ότι: ''Ως γνήσιοι φίλοι του Θεού, οδηγήθηκαν από την αγάπη τους για τον Θεό, ενώ επίσης ήταν λάτρεις της σιωπής και της αδιάλειπτης προσευχής''.

Κλείνοντας ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε και στην ανάγκη που υπάρχει στην σημερινή εποχή για τις προσευχές των Αγίων, καθώς όπως σημείωσε: ''Βρισκόμαστε σε έναν αόρατο πνευματικό πόλεμο κατά της εκκοσμίκευσης, δηλαδή της οργάνωσης της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας σαν να μην υπάρχει Θεός.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου