Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μεσογαίας Νικόλαος: «Κοινωνία ζωής» ο γάμος

«Κοινωνία ζωής» χαρακτήρισε τον γάμο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, ο οποίος μίλησε προχθές το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με θέμα: “Γάμος, Μυστήριο και καθημερινότητα”.
O μητροπολίτης κ. Νικόλαος είναι πρώην πυρηνικός επιστήμονας που ασπάστηκε τον Σταυρό και έγινε κληρικός ανερχόμενος στην εκκλησιαστική επετηρίδα, ποιμαίνοντας σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων με την αίθουσα να είναι κατάμεστη από κόσμο.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «ο γάμος είναι κοινωνία ανθρώπων και ένωση ανθρώπων» , πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι ένωση άνδρα και γυναίκας» και υπογράμμισε ότι «βασικό στοιχείο είναι η ένωση, να εκφραστεί η αγάπη ως ένωση και η ένωση απαιτεί συμπληρωματικότητα και η συμπληρωματικότητα απαιτεί την δυνατότητα των ανθρώπων ο ένας να καταθέτει σε μια κοινή Τράπεζα. Αυτό είναι μια κοινωνία ζωής. Αυτό το πράγμα είναι ο γάμος».
Με δήλωσή του επίσης ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός σημείωσε ότι ο ομιλητή ήταν «ένας πυρηνικός επιστήμονας ο οποίος εγκατέλειψε όλες αυτές τις θέσεις, θέσεις διακριτές και ζηλευτές από πολλούς ανθρώπους προτίμησε τον Σταυρό της Ιεροσύνης και αργότερα της αρχιεροσύνης για να προσφέρει την αγάπη του, την εμπειρία του, να προσφέρει αυτά τα οποία έμαθε στους ανθρώπους για τη δόξα του Θεού…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου