Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την τιμία κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας υποδέχθηκε την τίμια και πανσεβάσμια κάρα του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού 
Παντελεήμονος, προερχόμενη εκ της ρωσικής Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Ευκαρπίας.
Ακολούθησε ο Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευλογημένη «συνάντηση» ενός Αγίου των πρώτων χριστιανικών χρόνων, του Αγίου Παντελεήμονος δηλαδή, και ενός σύγχρονου Οσίου, του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, ως αφορμή πνευματικής ανάτασης στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε.
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αγιορείτες πατέρες από την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος που μετέφεραν την Αγία Κάρα με την άδεια και ευλογία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ευλογίου ιερομονάχου, τον ιερέα του Ναού και τους συνεργάτες του που κοπίασαν στην προετοιμασία της υποδοχής, τους υπόλοιπους πατέρες και τους ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους του Δήμου Παύλου Μελά και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει το Ιερό λείψανο καθώς και τους παρόντες Προξένους της Ρωσίας Αλεξάντερ Σερμπακώφ και της Ουκρανίας Αλεξάντερ Βορόνιν.






Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου