Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος: «Αντισταθείτε σε όσους παίζουν τη χώρα στα ζάρια»

Ηχηρό μήνυμα από τον μητροπολίτη Καλαμαριάς: Να πούμε και ο «Ελλάς Ανέστη» 
Συγκλόνισε τους πιστούς με τον λόγο του κατά την περιφορά των Επιταφίων στην Καλαμαριά ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καλώντας τους Ελληνες να αντισταθούν σε 
όσους οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
«Μη φοβάστε, αντισταθείτε. Τούτη η λιτανεία δεν είναι μόνο θρησκευτική πομπή, μεταβάλλεται επειδή το θέλουν οι καιροί σε πράξεις αντίστασης σε όσους θέλουν να ισοπεδώσουν την πατρίδα μας, σε όσους θέλουν να αλλοιώσουν το ελληνορθόδοξο φρόνημά της, αντίστασης σε όσους θεωρούν ότι είμαστε μετοχές στα δικά τους χρηματιστήρια και μπορούν να μας παίξουν στα ζάρια. Αντίστασης στους χονδρέμπορους των εθνών, που νομίζουν ότι τούτο τον λαό θα μπορέσουν να τον έχουν πιόνι» είπε και πρόσθεσε: 

«Οχι, αδελφοί μου! Το οφείλουμε στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας που άφησαν τα κόκαλά τους στον Πόντο, στη Μικρά Ασία, στην ανατολική Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη, στην Ανω Μακεδονία, στη Βόρεια Ηπειρο, στους προγόνους που έχυσαν αίμα για να διατηρηθεί το ελληνορθόδοξο φρόνημά μας ψηλά».

«Πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός κόσμος δεν πρέπει να εκλείψει. Οφείλουμε να παραδώσουμε πατρίδα ελεύθερη, ορθόδοξη, με εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. [...] Σε αυτόν τον τόπο νοικοκύρηδες είναι ο Χριστός και η Παναγία, όχι Αμερικανοί, Ρώσοι, Γερμανοί ή Γάλλοι. Ας χάσουμε το χρυσό, τον Χριστό να μη χάσουμε! Για αυτό, επιστροφή στον Χριστό και στις ρίζες των προγόνων μας. [...] Ψηλά τα λάβαρα, ψηλά τις καρδιές» είπε με στεντόρεια φωνή και κάλεσε τους Καλαμαριώτες να στείλουν μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι «δεν υποκύπτουμε, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε κρατώντας στο ένα χέρι τον σταυρό και στο άλλο τη γαλανόλευκη».

Απευθυνόμενος στους νέους, εξαπέλυσε επίθεση στους πολιτικούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση, λέγοντας ότι «κανείς από αυτούς που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι δεν τόλμησε να βγει δημόσια και να πει συγγνώμη». Ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη και πρόσθεσε: «Εμείς φαλιρίσαμε πρόωρα. Αναλάβατε εσείς τις τύχες της πατρίδας, έχοντας πίστη στον Χριστό και αγάπη στην πατρίδα. Εύχομαι να ακουστούν οι προσευχές και, όπως λέμε “Χριστός Ανέστη!”, σύντομα να πούμε “Ελλάς Ανέστη!”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου