Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η Ιερά Πανήγυρις στο Βατοπαίδι και η κανδήλα-δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη

7 Απριλίου 2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε η γιορτή της Παναγίας στο Βατοπαίδι. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής κράτησε η Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Στην Ιερά Αγρυπνία που ξεκίνησε στις 19:30 της Πέμπτης και κράτησε 18 ολόκληρες ώρες στο πανηγυρίζον Καθολικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έστειλε στην Ιερά Μονή για την ημέρα του Ευαγγελισμού ένα καντήλι το οποίο οι Πατέρες τοποθέτησαν στο ιερό προσκυνητάρι της Παναγίας ώστε να ανάβει πάντα και να αποτελεί το ακοίμητο κανδήλι της εικόνας του Ευαγγελισμού. Το σεπτό δώρο κόμισε στη Μονή ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος.
Στην ιερά αγρυπνία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος, ο Επίσκοπος Κρυπάκ Αντώνιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Μεθόδιος.
Πολλοί μοναχοί από όλες τις Μονές του Αγίου Όρους έφτασαν στο Βατοπαίδι για την λαμπρή γιορτή της Θεοτόκου ενώ Κελιώτες και Βατοπαιδινοί Πατέρες έψαλλαν μοναδικά τους ύμνους στην Παναγία.

Πλήθος κόσμου στο Βατοπαίδι

Τουλάχιστον 700 προσκυνητές φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή ενώ το καθολικό της Μονής είναι κατάμεστο από πλήθος προσκυνητών οι οποίοι έσπευσαν στη Μονή για τον σημερινό εορτασμό.
Μάλιστα τα κόλυβα που έφτιαξαν για την Παναγία ήταν ένα έργο τέχνης αφού η επιφάνεια τους αποτύπωνε τη χαρμόσυνη είδηση που έπαιρνε η Παναγία από τον Αρχάγγελο.
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου