Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ψάρι σε αλουμινόχαρτο

* 2 κιλά ψάρι χονδρό (σφυρίδα, φαγκρί, ροφός, συναγρίδα, λιθρίνι, κ.λπ.)
* 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
* μαϊδανός ψιλοκομμένος
* 100 γρ. ελαιόλαδο περίπου
* σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικώς)
* 3-4 καρώτα κομμένα σε ψιλές φέτες (προαιρετικώς)
* δάφνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
* χυμός λεμονιού.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Κατόπιν το κόβουμε σε κανονικές μερίδες, το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε και του ρίχνουμε και χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε 1-2 ώρες περίπου.
Εν συνεχεία κόβουμε το αλουμινόχαρτο σε κομμάτια και το λαδώνουμε. Σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτο τοποθετούμε μία μερίδα ψάρι και λίγο από την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει με όλα τα υπόλοιπα. Τα τυλίγουμε, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 50 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε μετά χτυπάμε λαδολέμονο και τα περιχύνουμε αφού βεβαίως τα ξετυλίξουμε από το αλουμινόχαρτο.!
ΠΗΓΗ: ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, του Αρχιμ. Δοσιθέου, Ηγουμένου Ι. Μονής Τατάρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου