Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ιερά Λείψανα Αγίας Μαρίνης και Αγίου Παντελεήμονος στην Ματαράγκα

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και του Αγίου Παντελεήμονος εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου.
Τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα προσεκόμισαν από την Άνδρο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου Αρχ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, και ο αδελφός της Ι.Μονής Αρχιμ. π.Φιλάρετος Μανταδάκης.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα όρια της κωμοπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Μετά την υποδοχή σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατάληξη τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ματαράγκας, όπου τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου κ.Δωρόθεο, ο οποίος έδωσε την ευλογία και την άδεια ώστε να έρθουν τα αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων στην Ιερά Μητρόπολή και ειδικότερα στην κωμόπολη της Ματαράγκας, όπως επίσης και τον Πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου Αρχιμ. π.Ευδόκιμο και την συνοδεία του, που υποβλήθηκαν στον κόπο να φέρουν από την Άνδρο τα Ιερά Λείψανα.

Τόνισε επίσης ότι “και ο Άγιος Παντελεήμων και η Αγία Μαρίνα, ήταν νέοι στην ηλικία, όμως παρά το νέον και το ευόλισθον της νεότητος, γνώρισαν, πίστεψαν, αγάπησαν και ομολόγησαν τον Χριστό, προτίμησαν το μαρτύριο για την αγάπη Του. Στις προδοτικές ημέρες μας, ιδιαιτέρως μας διδάσκουν…”

Με ιερή κατάνυξη πλήθος πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και όχι μόνο, προσήλθαν για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και να συμμετάσχουν σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες και μάλιστα στην Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία κατά την Αγιορείτικη τάξη και το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π.Φιλάρετος.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου Αρχιμ. π. Ευδόκιμος.

Τα Ιερά Λείψανα παρέμειναν στην Ματαράγκα μέχρι σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το πρωί.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου