Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πατριάρχης Κύριλλος: "Χρωματιστές επαναστάσεις" δε φέρουν την ποθητή ελευθερία

Επαναστάσεις, μεταξύ άλλων και χρωματιστές, τελούνταν χάρη στην ελευθερία, αλλά ποτέ δεν την έχουν φέρει, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος μετά τη Θεία Λειτουργία στο Ναό των θεωφανίων του Νοβι Ουρενγκόι.
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος την τρέχουσα εβδομάδα τελεί την περιοδεία ποιμένος σε απομακρυσμένες περιοχές του Βορρά και της Σιβηρίας. Ο Ναός των Θεοφανίων βρίσκεται στη νότια περιοχή της πρωτεύουσας του φυσικού αερίου.

"Τώρα συνέχει μιλούν για την ελευθερία. Χάρη στην ελευθερία τελούνατν οι επαναστάσεις, και «χρωματιστές» και αιματηρές. Εμείς οι ίδιοι τελέσαμε την επανάσταση, αφού γυρίσαμε τη χώρα μας πίσω στις δεκαετίες. Τώρα συμβαίνουν τα ίδια πράγματα, μας λένε — "πρέπει να είστε ελεύθεροι ", και απαριθμούν τις ελευθερίες σύμφωνα με τη δική τους ιδεολογική παραγγελία. Τέτοια «ελευθερία» όμως ποτέ δε φέρει την ελευθερία ", είπε ο Πατριάρχης.

Όπως δήλωσε, "θέλουν να μας απαλλάξουν από ένα πράγμα για να σκλαβώσουν με το άλλο". "Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην μπορέσει κανένας να δελεάσει το λαό μας με αστική σύγκρουση χάρη σε οποιαδήποτε αγαθά ", τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Θεωρεί ότι ελεύθερη μπορεί να γίνει η χώρα, μόνο εφόσον διαμορφώσει τον πολιτισμό του πνεύματος.

Οι "χρωματιστές επαναστάσεις " είναι μια συλλογική ονομασία διαδικασιών μετατροπής της εξουσίας, όπως είναι "η επανάσταση τριανταφύλλων " στη Γεωργία, "η επανάσταση των τουλίπων" στο Κιργκιζστάν, "η πορτοκαλί επανάσταση" στην Ουκρανία, "η επανάσταση του γιασεμιού" στη Τυνησία και "η επανάσταση των λωτών" στην Αίγυπτο. Αρχίζοντας ως ειρηνικά συλλαλητήρια, "οι χρωματιστές επαναστάσεις ", ως συνήθως, μετατρέπονται σε σκληρές συγκρούσεις και ξεπερνούν τα πλαίσια του νόμου. Οι ειδικοί θεωρούν ότι "οι χρωματιστές επαναστάσεις "γίνονται με άμεση στήριξη δυτικών χωρών και πρωτίστως των ΗΠΑ, ενώ οι νέες αρχές γίνονται δέκτες των δυτικών συμφερόντων. Σχετικά με το θέμα αυτό προέκυψε η έννοια "εξαγωγή των χρωματιστών επαναστάσεων", όταν μέσω της στήριξης των κινημάτων αντιπολίτευσης οι δυτικές χώρες προσπαθούν να επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική άλλων κρατών.
Από: briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου