Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η Κάτω Σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου στο Εκκλησοχώρι Εδέσσης (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική τάξη ετιμήθη η ιερά μνήμη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, με αφορμή την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στο Εκκλησοχώρι Εδέσσης.
Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκηνύσουν την Κάτω Σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου, η οποία ήρθε στο ναό μας από την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Ροδολίβους Σερρών με την ευχή της Ηγουμένης Γερόντισσας Μαριάμ και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών κ. Ιεροθέου.

Την παραμονή της εορτής έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου και στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Εδέσσης Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευλόγια που έχει ο πανηγυρίζων ιερός ναός να υποδέχεται σήμερα την Κάτω Σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου.
''Έχοντας τον Άγιο εδώ έχουμε τον ίδιο τον Θεό'', τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Παντελεήμων.

Κλείνοντας ο π. Παντελεήμων ανέφερε: ''Βλέποντας εδώ μπροστά μας τον κήρυκα της μετανοίας ας αναλογισθεί ο καθέναs απά μας εαν ζει εν πραγματική μετανοία.''

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Ιώαννου του Προδρόμου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παντελεήμονος, ο οποίος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην εντολή που έλαβε η φωνή του Βοώντος να κηρύξει μετάνοια σε όλο τον λαό, στους απλούς ανθρώπους αλλά και στους άρχοντες.
Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Ηρώδης, ο οποίος άκουγε από το κήρυγμα του Τιμίου Προδρόμου μόνο όσα αυτός ήθελε γι' αυτό και έμεινε αμετανόητος.
Να αναφερθεί ότι την ιερά υμνωδία διηκόνησε θαυμασιώτατα στο αναλόγιο ο Ιερομόναχος π. Ιερόθεος Φιλοθεΐτης, γνώστης άριστος της μουσικής αλλά και συγγραφέας και πολυγραφότατος μελοποιός ύμνων της εκκλησίας μας.


1 σχόλιο:

  1. " Δοξολογήστε τον Κύριο, γιατί είναι καλός
    κι αιώνια διαρκεί η αγάπη του!
    Έτσι ας λένε αυτοί που ο Κύριος τους λύτρωσε,
    που τους λευτέρωσε απ’ την εξουσία του εχθρού,
    και που τους σύναξε μέσ’ απ’ τις χώρες όλες,
    από τη δύση κι από την ανατολή,
    απ’ το βορρά κι από το νότο" (ψαλμος 107:1-3)
    Ας αρχησουμε τον Κυριο να δοξολογούμε και την ΕΥΛΟΓΙΑ του θα δουμε !!! Αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή