Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ελλάδα ώρα μηδέν: «Σεβασμιώτατε, εγώ τι τους έκανα;»

Οι στιγμές που ζει η Ελλάδα είναι κρίσιμες και τραγικές. Τις συνέπειες τις βιώνουμε όλοι μας και η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη.
Τις άσχημες καταστάσεις που είδαμε σήμερα να διαδραματίζονται μπροστά στις τράπεζες από ανθρώπους που ήθελαν να πάρουν τις συντάξεις τους, θέλουμε κι ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν.
Σε μια τέτοια δύσκολη θέση βρέθηκε σήμερα το πρωί Μητροπολίτης στην περιφέρεια της Αττικής που τυχαία βρέθηκε κοντά σε μια ανοικτή τράπεζα που έδινε λεφτά σε συνταξιούχους.
Μια γιαγιούλα πήρε το ποσό που της αναλογούσε και έφευγε για το σπίτι της. Βρέθηκε όμως, πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μητροπολίτη και κοντοστάθηκε μπροστά του. Με τρεμάμενη φωνή από τη στεναχώρια αλλά και την κούραση του είπε: «Σεβασμιώτατε, εγώ τι τους έκανα;».
Αυτό το τόσο απλό και ανθρώπινο ερώτημα δεν είχε απάντηση. Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά. Ο Ιεράρχης μετέφερε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline αυτό το περιστατικό. Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να μεταφέρουμε το μήνυμα στους Ελληνς; που δοκιμάζεται να είναι ψύχραιμοι και παράλληλα τονίζει πως πρέπει να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου