Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Στα Χανιά η Τίμια η κάρα του Αγίου Παρθενίου-Με τον ορό στο χέρι προσκυνούν οι καρκινοπαθείς (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια παρουσία του κλήρου και εκατοντάδων πιστών υποδέχτηκαν τα Χανιά την κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νοσοκομείο Χανίων.
Το Ιερό λείψανο υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός συνοδεία της μπάντας του στρατού συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Νοσοκομειακού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου
Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα, του Διοικητού του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπου Δουλγεράκη, του Υποδιοικητού του Νοσοκομείου κ. Ιωάννου Μανούσακα, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκατοντάδων πιστών. 
Μετά την υποδοχή επηκολούθησε δοξολογική δέησις και ο Σεβασμιώτατος κατά την προσλαλιά του ομίλησε περί του Αγίου Παρθενίου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο διά την ευκαιρία της πνευματικής αυτής αναγεννήσεως στέλνοντας στην πόλη μας την κάρα του Αγίου Παρθενίου προστάτου των καρκινοπαθών.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Νοσοκομειακού Ναού Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχ. Δαμασκηνός Λιονάκης αναφέρθηκε στην χάρη των ιερών λειψάνων που σε συνδυασμό με την καρποφόρα και ουσιαστική πίστη μας βοηθάνε τον πιστό λαό του Θεού.
Στην αντιφώνηση του ο Οσιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός από την Ιερά Μονή Μονή Παναγίας Μακρυμάλλης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη για την θερμή αυτή υποδοχή, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.







Συγκινητικό το χαρτάκι που άφησε ένα παιδάκι που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, στην κάρα του Αγίου Παρθενίου αναφέροντας: ''εύχομαι όλα τα παιδιά να γίνουνε καλά σήμερα''.
Φωτ. επιμέλεια : κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης και κ. Ερατώ Γράμψα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου