Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η Εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ, έφτασε στον χώρο της εμφάνισής της

Το βασικό ιερό κειμήλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο εξωτερικό, η Εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ, έφτασε στο χώρο της εμφάνισής της, στην ενορία του Κουρσκ, αναφέρει η ιστοσελίδα της ενορίας.
"Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου η θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Παναγίας «Οράντα» του Κουρσκ θα βρίσκεται στην ενορία του Κουρσκ. Από το 2009 σύμφωνα με την καθιερωμένη παράδοση η εικόνα κάθε χρόνο φτάνει στον τόπο της εμφάνισής της στην περιφέρεια της πόλης Κουρσκ για το προσκύνημα του κοινού ", λέγεται στην ανακοίνωση.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου η εικόνα την οποία η αποστολή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του εξωτερικού έφερε από το Μόναχο, θα παραμένει στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου του Κουρσκ στο Ναό Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στις 25 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την παράδοση πολλών αιώνων με τη λιτανεία θα μεταφέρουν την εικόνα στο Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Κουρσκ και την 1η Οκτωβρίου η θαυματουργή εικόνα θα περιοδεύσει σε ιατρικά ιδρύματα της πόλης.

Η εικόνα "Παναγία Οράντα " του κουρσκ είναι μία από τις πιο τιμώμενες στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του εξωτερικού. Επίσης την ονομάζουν "Οδηγήτρια της ρωσικής διασποράς ". Εμφανίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1295 κοντά στην πόλη Κουρσκ και στο τέλος του 1919, όταν τα στρατεύματα του Ντενίκιν αποχωρούσαν από την πόλη, πήραν μαζί και την εικόνα. Έπειτα, κατόπιν παράκλησης του στρατηγού Βράγγελ την έφεραν στην Κριμαία, με τα στρατεύματά του η εικόνα βρέθηκε στη Σερβία. Ύστερα βρέθηκε στη Βαβαρία και, επιτέλους, βρέθηκε στην Αμερική, όπου από το 1957 βρίσκεται στο Ναό της Παναγίας Οράντα, αφιερωμένο στην εικόνα τούτη στη Νέα Υόρκη.

Σχεδόν κάθε χρόνο την εικόνα μεταφέρουν σε όλες τις ενορίες των ενορίων της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά. Την έχουν πάει για το προσκύνημα στην Ευρώπη και στην Αυστραλία, καθώς και στις χώρες της Νότιας Αμερικής, και παντού η εικόνα έγινε σύμβολο της πνευματικής ενότητας των Ρώσων ορθοδόξων που βρέθηκαν σε εξορία και διασπορά.

Στα χώματα του Κουρσκ η εικόνα πάλι ήρθε μόλις το 2009. Τότε σχεδόν μισό εκατομμύριο πιστοί από διάφορες περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας κατέφτασαν στο Κουρσκ για να προσκυνήσουν το ιερό αυτό κειμήλιο, οι πιστοί παρέμειναν στην ουρά σχεδόν 20 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου