Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Aγιορείτικες συνταγές: Νηστίστιμο τζατζίκι

Υλικά:
Ανοιχτόχρωμο ταχίνι (3 μεγάλες κουταλιές της σούπας)
Ξύδι (1 κουταλιά της σούπας)
Λεμόνι στιμμένο (2 κουταλιές της σούπας)
τζατζίκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 αγγούρι
λίγο Άνηθο
λίγο Αλάτι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι, το ξύδι, το χυμό του λεμονιού, το άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και 2-3 κουταλιές νερό προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ αραιός αλλά να είναι παχύρευστος.
Εάν μας ξέφυγε λίγο το νερό προσθέτουμε ταχίνι.
Τρίβουμε στο ρεντέ το αγγούρι με τη φλούδα του.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το χυλό με το αγγούρι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου