Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με ...

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Χαλκίδος Χρυσόστομος: «Αυτός είναι ο μισθός μου»

Σε μια δημόσια ανακοίνωση-ομολογία προέβη σήμερα ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος αναφορικά με τις μηνιαίες αποδοχές του σύμφωνα με το blog Eviatop.
Όπως δηλώνει, η ύπαρξη δημοσιευμάτων που δημιουργούν…εντυπώσεις, τον ωθούν σε μια τέτοια αποκάλυψη.

«Επειδή και πάλι δημοσιοποιούνται οι αποδοχές των Αρχιερέων της Εκκλησίας και προκύπτουν, ως συνήθως, διάφορα σχόλια, κυρίως πικρά και άδικα, ο υπογεγραμμένος Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος δηλώνω ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές μου είναι 2.247,44€, οι κρατήσεις είναι 588,20€ και εις χείρας μου λαμβάνω 1.659,24€.

Η ενσκύψασα οικονομική κρίσις, η φτώχεια των ανθρώπων και ο κατά των Κληρικών πόλεμος με αναγκάζουν να δηλώσω, ακόμη, ότι στο μισθό μου, όπως άλλωστε συμβαίνει με την συντριπτική πλειονοψηφία των συναδέλφων μου, ακουμπούν πολλοί, ώστε, κατά κανόνα, να μου απομένει ποσόν ολιγότερον του 1/4 των εισπραττομένων.

Δεν έλαβα ποτέ μου χρήματα από την συμμετοχήν μου σε ιερά μυστήρια και τελετές, ενώ τα έξοδα της κατοικίας μου καλύπτει η σύνταξις του πατέρα μου».

Ο κ. Χρυσόστομος κλείνει την ανακοίνωσή του με την φράση «Ας με συγχωρήσει ο Θεός πρώτα, και στην συνέχεια όσοι θα σκανδαλισθούν για την παραφροσύνη μου, να δημοσιοποιήσω όσα πρέπει να γίνωνται εν κρυπτώ, αλλά δεν το έκαμα αποβλέπων εις την ιδίαν δόξαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου