Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με ...

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ανοίκεια επίθεση Σκουρλέτη σε Ιερώνυμο: Ασεβής ο Αρχιεπίσκοπος!

Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών που επιτέθηκε στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας με βαρύτατες κατηγορίες
Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτη σε αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Σε ομιλία του στο δημαρχείο Αμαρουσίου και αναφερόμενος στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγόρησε τον κ. Ιερώνυμο ότι «δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα και ότι φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον κ. Ιερώνυμο πως «δεν βρίσκει να πει τίποτα» για τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του Αμβρόσιου. Βέβαια, κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της».

Ο ίδιος υποστήριξε πως υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην εκκλησία που θέλουν να ταυτιστούν με τη θέση της ΝΔ.
Αμετανόητος...

Ο κ. Σκουρλέτης, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αρνήθηκε πως η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος χειρισμούς και τόνισε πως ακόμα και αν ο χρόνος γύριζε πίσω πάλι την ίδια πολιτική θα ακολουθούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα. Θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε σε μια αποτίμηση των όσων έχουν επιτευχθεί από την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, αφήνοντας πάντως αιχμές για τη στάση των ΜΜΕ, καθώς όπως είπε τα σημαντικά και τα θετικά ζητήματα, δεν βρίσκουν χώρο στα τηλεοπτικά «φιλόξενα» μέσα, όπως τα χαρακτήρισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «το δημοψήφισμα έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη να σεβαστεί τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε επώδυνο συμβιβασμό , όμως δεν σταμάτησαν ποτέ οι ακραίοι κύκλοι να μας αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωα».

Αναφερθείς στους δανειστές είπε «δεν σέβονται την υπογραφή τους και ζητούν διαφορετικά πράγματα σε κάθε διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε ότι «ο σκοπός τους δεν είναι να «ρίξουν» την κυβέρνηση, θέλουν να την ταπεινώσουν ακόμα και μέσα από τους επώδυνους συμβιβασμούς».

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε πως «οι εγχώριοι θέλουν να απαλλαγούν από εμάς και οι έξω να ομογενοποιήσουν το σύστημα δηλαδή να πουν όλοι ίδιοι είμαστε. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μας πάρουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον τρόπο που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν δρομολογήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΔΕΣΦΑ. Διευκρίνισε «ήταν μια ιδιωτικοποίηση που ήμασταν υποχρεωμένοι να την κάνουμε ως απόρροια του προηγούμενου μνημονίου ωστόσο η ιδιωτικοποίηση είχε σταματήσει λόγω ευρωπαϊκού δικαίου. Διαπιστώσαμε όμως ότι οι υπερασπιστές τους ελεύθερου ανταγωνισμού, είχαν φτιάξει διαγωνισμό τιμολόγησης, βάση του οποίου θα κέρδιζε η κρατική Αζέρικη εταιρεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για τραγικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ. «Ο δανεισμός της επιχείρησης επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ άγγιξε τα 5 δισ.» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επανέλαβε ότι «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενοι υπουργοί Ενέργειας ήταν το όχημα εξυπηρέτησης ορισμένων συμφερόντων έξω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση μέτρων που θα ψηφιστούν τώρα αλλά αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος «εάν ο επόμενος 1,5 χρόνος μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή τροχιά θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε πράγματα ανεξάρτητα από τη συμφωνία που κάνουμε σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης. Υπογράμμισε μάλιστα πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση έχει απέναντι της ανθρώπους που ακούνε , που λένε πράγματα, «δεν έχουμε απέναντι μας μπετό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου