Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

- Πες, παιδί μου, «Χαίρε κεχαριτωμένη»

ΖΟΥΣΕ μια κοπέλα ενάρετη και ευλαβής, στην οποία γεννήθηκε ευσεβής πόθος να δει τον Κύριο παιδί και τριών χρονών, όταν έζησε ως Θεάνθρωπος στη γη με σάρκα. Ένα πρωί πορεύθηκε στην Εκκλησία, να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία. 
Όταν αναχώρησαν όλοι μετά την Ιερουργία, παρέμεινε στο Ναό και προσευχόταν στην Παναγία με ευλάβεια και κατάνυξη μέχρι το μεσημέρι, καθώς το συνήθιζε. Καθώς βρισκόταν σ΄ αυτή την ιερή στάση της προσευχής, είδε ένα παιδί τριών χρόνων να περιφέρεται γύρω από
την Αγία Τράπεζα, το οποίο έλαμπε από Θείο Φως, η δε ωραιότητα του ήταν Πάγκαλος και Ουράνια.

Η ευσεβής κοπέλα, ως απλή που ήταν, νόμιζε ότι ήταν παιδί κάποιου άρχοντα, το οποίο ξέχασαν στο Ναό. Αφού το πήρε, άρχισε να το καλοπιάνει με γλυκόλογα και να το καταφιλεί, διότι ήταν ωραιότατο και χαριτωμένο στην όψη. Αλλά και αυτό την έβλεπε με βλέμμα γαλήνιο και αγγελικό.

- Τίνος είσαι, παιδί μου ; το ρώτησε η κοπέλα.

Αυτό δεν απάντησε. Η δε κόρη νόμιζε ότι, επειδή είναι μικρό ακόμη, δεν απαντούσε. Αλλά είχε μεγάλο πόθο να το ακούσει να μιλά. Γι΄ αυτό του είπε πάλι :

- Πες, παιδί μου, «Χαίρε κεχαριτωμένη».

Το Βρέφος είπε «Χαίρε κεχαριτωμένη»με φωνή γλυκύτατη.

- Πες «Ο Κύριος μετά σου».

Πάλι το Βρέφος επανέλαβε :

-«Ο Κύριος μετά σου».

Αυτό συνεχίστηκε και απαντούσε σε κάθε φράση της κοπέλας, μέχρι που σχεδόν τελείωσε όλος ο αρχαγγελικός χαιρετισμός. Όταν ήλθε στο λόγο: «Ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου», ο ταπεινός τη καρδία Ιησούς, δεν απάντησε. Η δε νεανίδα επέμενε άλλες δύο φορές να πει το Βρέφος αυτό το λόγο, ως σπουδαιότερο όλων των άλλων. Το δε Βρέφος, αφού την κοίταξε με βλέμμα χαρούμενο, είπε :

- Χαίρε και συ, φιλτάτη μου θυγατέρα. Ό,τι ποθούσες, το είδες. Αφού είπε αυτά, έγινε άφαντο το θείο Βρέφος .

Τότε αντιλήφθηκε η ευσεβής και ενάρετη κόρη ότι ήταν ο Δεσπότης Χριστός, και πληγώθηκε η καρδιά της από τον έρωτά του και τον ευχαριστούσε που καταδέχθηκε να ακούσει την προσευχή της και να την ευφράνει με τη θεϊκή παρουσία Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου