Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Λιτάνευση Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννη Ρώσου (2017)

Με πληθωρική συμμετοχή χριστιανών από κάθε μέρος του νησιού και της Ελλάδας, πανηγύρισε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.
Εκατοντάδες είναι αυτοί που περπατάνε όλη τη διαδρομή από τη Χαλκίδα για να φτάσουν στην εκκλησία, να προσευχηθούν στον Άγιο του νησιού, και να προσκυνήσουν στο Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.
Μετά τη θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα και υπό την μελωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων. Στην Πλατεία του Προκοπίου τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών του Οσίου.
Παρόντες οι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και φυσικά ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. 
Πολλοί ήταν και οι επίσημοι, που έδωσαν το παρόν στην γιορτή. Μεταξύ άλλον ήταν παρόντες ο υφυπουργός Υποδομών Νικόλαος Μαυραγάνης, οι βουλευτές Ευβοίας Τάσος Πρατσόλης και Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Κηρέως- Λίμνης- Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.
Επίσης ήταν παρόντες ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας, ο τέως βουλευτής Άγγελος Πνευματικός και άλλοι εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Συλλόγων, με επικεφαλής την Αδελφότητα Προκοπιέων Ευβοίας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος».
Η ιερά Πανήγυρις του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου μεταδόθηκε πανελληνίως, τόσο τηλεοπτικώς, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε, διαδικτυακά μέσω του φορέως «Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου», όσο και ραδιοφωνικώς, μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού στους Εκκλησίας στους Ελλάδος, ενώ σε τοπικό επίπεδο μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό στους Ιεράς Μητροπόλεώς στους στους 97,7 μεγακύκλους των FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου