Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκης Άνθιμος προς Γερμανούς: «Μας λιγοστέψατε, πρέπει να μας βοηθήσετε» (βίντεο)

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για όσα έγιναν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος
Μιλώντας στους πιστούς από τον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτατος στάθηκε στο ζήτημα αυτό στέλνοντας μήνυμα βοήθειας προς το λαό μας.

Μεταξύ άλλων είπε: «Εσείς οι Ελληνες αυτής της περιόδου αγαπήστε την πατρίδα σας περισσότερο από ποτέ. Μη φύγετε να πάτε σε άλλες χώρες. Αγάπη στην πατρίδα. Είμαστε συναισθηματικό λαός, δεν είμαστε ούτε σαν τους Γερμανούς ούτε σαν του άλλους Ευρωπαίους που βρίσκονται μακριά. Είμαστε μεσογειακός λαός. Οι λαοί δεν είναι υπαίτιοι για όσα έγιναν στο παρελθόν, για όσα έγιναν την περίοδο του Πολέμου.

Εγώ τους ρωτάω αυτούς τους πολιτικούς των άλλων χωρών, γιατί δεν τους βοηθάτε αυτούς τους ανθρώπους; Δεν είναι απαραίτητη μια αγάπη απέναντι θυμάτων των προγόνων τους για να βοηθήσουν ένα ιστορικό κράτος όπως την Ελλάδα; Χρειάζονται πράξεις, όχι μόνο λόγια. Αυτό που λένε όλοι οι πολιτικοί μας. Εμείς οι Ελληνες πρέπει να έχουμε ομόνοια.

Στο Β΄ Π.Π. μας πονέσατε και μας λιγοστέψατε. Τώρα που έχετε τη δύναμη, βοηθήστε την Ελλάδα. Ο Κύριος να φωτίζει εκείνους που επηρεάζουν τις τύχες του κόσμου»
Δείτε το βίντεο από το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ανθίμου: 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου