Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Άγιος Πορφύριος: "Δόξα σοι ο Θεός, δόξα σοι ο Θεός, έχουμε καλό τιμονιέρη στο καράβι της Εκκλησίας"

Ομιλία του πατρός Γεωργίου Αλευρά, ιερομονάχου και πνευματικού της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους.
Η ομιλία έγινε την 30η Νοεμβρίου 2014, ημέρα εορτής του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Ακακίου, στην κοινότητα του Αγίου Ακακίου Καρδίτσας.
Στην ομιλία του ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στον πνευματικό του πατέρα Άγιο Πορφύριο ο οποίος, όταν στις 22 Οκτωβρίου 1991 εξελέγη από την Πατριαρχική Σύνοδο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης ο κ. Βαρθολομαίος, αναφώνησε: "Δόξα σοι ο Θεός, δόξα σοι ο Θεός, έχουμε καλό τιμονιέρη στο καράβι της Εκκλησίας".
Όταν κάποιο πνευματικό του παιδί του μετέφερε τις αμφιβολίες του και κάποιες φήμες για δυτικές σπουδές του Οικουμενικού Πατριάρχου και για τυχόν ενδεχόμενες πιέσεις και φιλενωτικές ενέργειες και δράσεις εις βάρος της Ορθοδοξίας, ο Άγιος Πορφύριος απάντησε αποστομωτικά: "Αφήνουμε εμείς βρε;;"
Ο Άγιος Πορφύριος λίγες ημέρες μετά (2 Δεκεμβρίου), εκοιμήθη με την Αρχιερατική Προσευχή του Χριστού το "Ίνα ώσιν εν" για την ενότητα όλης της Χριστιανοσύνης και όλου του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου