Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Περιστέρι | Θάνος Θανόπουλος
Λαμπρή υποδοχή παρά τη βροχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στην Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων.
Την Τιμία Κάρα μετέφεραν Πατέρες της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλης Ψαχνών Ευβοίας με ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος και αδεία του Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.
Να αναφερθεί ότι στα προπύλαια του Ιερού Ναού την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης και οι εφημέριοι.
Στην συνέχεια η Τιμία Κάρα τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι στο μέσον του Ναού προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.
Ο Ιερομόναχος της Ι.Μ. Μακρυμάλλης που μετέφερε την Τιμία Κάρα απευθυνόμενος προς τους πιστούς μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Να προσεύχεστε στον Άγιο Παρθένιο για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από την επάρατη νόσο''.
Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ τόνισε ότι η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου είναι ένα προσκύνημα το οποίο έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να γίνεται την Ε' Εβδομάδα των Νηστειών. 
Ακόμη ο π. Χερουβείμ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιάκωβο για την ευλογία της μεταφοράς της Τιμίας Κάρας στην ενορία.
Τέλος να σημειωθεί ότι η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και των Αντιδημάρχων, ενώ η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως τις 30 Μαρτίου. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου