Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες Ευχές του μακαρίου Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ σε πνευματικό του τέκνο

Η αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Παρασκευή -η οποία για λόγους ταπεινώσεως και μόνο, δεν θέλει να αναφέρουμε πλήρως τα προσωπικά της στοιχεία- και η οποία ήταν από τα πρώτα πνευματικά τέκνα του Γέροντα κατά τις σπουδές της στην Αγγλία, μας έστειλε σε φωτογραφίες χειρόγραφα κείμενα δύο τα οποία της έστειλε ο μακάριος Γέροντας Σωφρόνιος (Σαχάρωφ) του Έσσεξ.
α. Το πρώτο (φωτογραφίες 1 & 2)· αποτελούν την Ευχετήρια Κάρτα την οποία της έστειλε ο μακάριος τα Χριστούγεννα του 1967 όταν περνούσε (η παραλήπτρια) μία θλίψη στη ζωή της λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας το οποίο περνούσε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο.
β. Η φωτογραφία 3 αντιγράφει την ιδιόχειρη αφιέρωση του Γέροντα προς την παραλήπτρια στις 15 Αυγούστου 1975 όταν της αφιερώνει το βιβλίο που έγραψε ο ίδιος «Γέρων Σιλουανός ο Αθωνίτης». Αναφέρει δε και κάποιο λόγο του Αγίου.

Ευχετήρια Χριστουγεννιάτικη Κάρτα:
Archimandrite Sophrony
The Old Rectroy,Tolleshent Knight
by Maldon, Essex
Christmass 1967,
+
Αγαπητή εν Χω (Χριστώ)
αδελφή Παρασκευή!
Χάρις και ειρήνη του Κυρίου πληθυνθείη υμίν.
Και πρώτον -εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένον Νέον Έτος.
Παρασκευή, άραγε έτυχε ποτέ σ΄εσάς οπότε είχατε κάμει κάτι τι σύμφωνον με την ευλογίαν μου -και το αποτέλεσμα ήτον επιβλαβές;Ή απ’ εναντίας, όποτε είχατε κάμη κάτι τι σύμφωνα με την ιδέαν σας αφίνοντας τον λόγον μου και την ταπεινήν μου συμβουλήν- τα πάντα ήταν κατ’ ευδοκίαν του Θεού και επιτυχημένα;Ώστε και τώρα ακούσατέ με παλαβόν, και κάνετε όπως εγώ σας ευλογώ να κάμνετε. Ο μόνος τρόπος που θα είναι ωφέλιμος και δι΄εσάς και δια ιδικούς σας — να τελειώσητε τας σπουδάς εργαζομένη όπως εργάζονται οι καλόγεροί μου από πρωί έως το βράδυ μάλλον νύκτα.Διόξατε τώρα καθε βιοτικήν φροντίδαν δια την (ΣτΕ: αφαιρέσαμε το όνομα που γράφει ο Γέροντας ώστε για ευνόητους λόγους, να μην αναγνωρισθεί το 3ο πρόσωπο για το οποίο μιλά ο Γέροντας) και την οικογένειάν σας.
Ο Ανάξιος Αρχιμ. Σωφρόνιος
Αγάπην σας στέλνουν όλοι που ευρίσκονται στο Μοναστήρι μας.
Αφιέρωση βιβλίου «Γέρων Σιλουανός ο Αθωνίτης»:
Εις την αγαπητήν μας εν Χω
αδελφήν Παρασκευήν
μετ’ ευχών θερμών κ αγάπης
Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος
Τη 15η Αυγούστου 1975
ΤΩ ΕΚ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠATPΙΔΩΝ ΟΡΜΗΘΕΝΤΙ
KAΙ TO ΟΡΟΣ ΟΙΚΗΣΑΝTΙ
TΩN ΟΣΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΘΩΝΟΣ XOPῼ
TO ΠAPA ΦΥΣΙΝ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΙ
TO ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΔΙΑΣΩΣΑΝΤΙ
ΚΑΤ ΕΙΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΦΥΣΙΝ ΑΝΕΛΗΛΥΘΟΤΙ
(ΣτΕ: Το πιο πάνω κείμενο είναι εκτυπωμένο στο βιβλίο)
Εκ του Αγίου Πνεύματος
αναβλύζει αγάπη και χωρίς
αυτής της αγάπης, ουδείς δύναται
να γνωρίση περί του Θεού
“καθώς δει γνώναι”
ο Γ.Σ. σελ. 443.
(ΣτΕ: με τα αρχικά Γ.Σ. εννοεί τον άγιο Σιλουανό γράφοντας τον ως Γέροντα Σιλουανό· επειδή ακόμη δεν είχε γίνει η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας).
Πηγή: pemptousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου