Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Άνθιμος: Μη φέρνετε μουσουλμάνους. Η Θεσσαλονίκη είναι καθαρόαιμη

"Παρά τη δράση των τζιχαντιστών ακόμη και σε γειτονικές χώρες και παρά τη δική μας αντίδραση οι κυβερνώντες θέλουν Ισλαμικό τμήμα στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ" ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του στον πανηγ. ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (40 Εκκλησιών) ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. "Αν έρθουν μουσουλμάνοι φοιτητές από τη Δυτικη΄Θράκη σε αυτήν την σχολή, που μπορούν να πάνε με τους φοιτητές της Ορθοδόξου Θεολογίας; Είναι πιθανόν να σκοτωθούν" τόνισε...

Σημείωσε ακόμη πως με αυτόν τον τρόπο θα επαληθευθεί αυτό που είπε ο Ερντογάν και σύμφωνα με το οποίο "η τουρκική δικαιοδοσία ξεκινάει από την Πόλη περνάει από τη Δ. Θράκη και φθάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη"...

"Μερικοί θέλουν να κάνουν τζαμιά. Δε βλεπω το λαό να αντιδρά" πρόσθεσε και αναρωτήθηκε "θα φέρομε μέσα στο σπίτι μας την παρουσία του Ισλάμ εκτός από όσους έχουν έρθει λαθραία;"

Μίλησε και για συνέδριο που έγινε στην Τουρκία και θέμα είχε πως η Δυτικη΄Θράκη ανήκει στην Τουρκία και πήγαν και Ελληνίδες καθηγήτριες. Για τη Χάλκη δε είπε "κοροϊδεύουν 40 χρόνια". Κατέληξε δε λέγοντας πως θα προσφύγει στο ΣτΕ για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και τόνισε "Μη φέρνετε μουσουλμάνους. Η Θεσσαλονίκη είναι καθαρόαιμη".

Συμπλήρωσε αναφορικά με τις κινήσεις της Τουρκίας: «Βλέπουμε τη στάση του Ερντογάν. Δε γίνεται δεκτό το αίτημά μας να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και ζητούν να δημιουργήσουν τζαμιά στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μας κοροϊδεύουν 40 χρόνια.
Προχθές έγινε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη και δυστυχώς έδωσαν το παρών δύο κυρίες από την Αθήνα. Το θέμα του συνεδρίου ήταν ότι η Δυτική Θράκη ανήκουν στην Τουρκία. Εχω όλα τα στοιχεία».

Ασχολήθηκε και με την ανισότητα φτωχών και πλουσίων στην Ελλάδα και επισήμανε πως αν έρχονταν και τα χρήματα της λίστας Λαγκάρντ θα λυνόταν το πρόβλημά μας. Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας την κατάσταση στη χώρα μας στάθηκε σε πρόσφατη έρευνα που δείχνει πως υπάρχει αύξηση των εκατομμυριούχων Ελλήνων (από 505 σε 565 μέσα στο 2014) και είπε: «Πως είναι δυνατόν ο κόσμος να πεινά και να έρχεται στην Εκκλησία ζητώντας βοήθεια και παράλληλα η λίστα με τους πλουσίους να μεγαλώνει; Και σε αυτή την έρευνα δεν υπολογίζονται τα χρήματα που υπάρχουν στο εξωτερικό και είδαμε στη λίστα Λαγκάρντ».

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου, όπως επίσης ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Σωτήρης Κούβελας.

Δείτε το κήρυγμά του από 02.37.00: 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου