Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τα μεγάλα «μυστικά» του αγιασμού πρόβαλλε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο μυστήριο του αγιασμού των υδάτων, κατέχει θαυματουργές ιδιότητες στην ζωή και κατ’ επέκταση στην υγεία του ανθρώπου.
Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία», η επίδραση του σταυρού και της προσευχής του ορθόδοξου ιερέα, στο ύδωρ είναι κάτι παραπάνω από καταλυτική, ακόμη και με επιστημονικούς όρους.
Το ντοκιμαντέρ αποδεικνύει με επιστημονικούς όρους, αυτήν την καταλυτική επίδραση του μυστηρίου στο ύδωρ, χρησιμοποιώντας άκρως επιστημονικούς όρους. Σύμφωνα, με τον ρωσικό τύπο, η τηλεοπτική αυτή αποκάλυψη, προκάλεσε μεγάλο κύμα συζητήσεων, από το ρωσικό κοινό.
Η ταινία παρουσιάζει μέσω επιστημονικών γεγονότων, τις εκπληκτικές ιδιότητες του αγιασμένου ύδατος, οι οποίες είναι απλά συγκλονιστικές.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το ντοκιμαντέρ, δεν είναι χριστιανικού καθαρά περιεχομένου, καθώς και το ότι υπάρχουν σχόλια από πνευματικούς ηγέτες διαφόρων θρησκειών (μουσουλμάνοι, καθολικοί κά).
Το θέμα προσεγγίζεται χρησιμοποιώντας το στυλ του καναλιού «Discovery» και φιλοξενώντας διάφορες απόψεις από διαφορετικούς επιστήμονες και ερευνητές, για τις ιδιότητες του νερού, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκ των φυσικών ιδιοτήτων του.
«Αυτή η ταινία προσέλκυσε ένα πολύ μεγάλο αριθμό τηλεοπτικού κοινού», ανέφερε και η δημοσιογράφος Ιρίνα Πήτερ από τον σταθμό « Ηχώ της Μόσχας », διότι δίνει στον τηλεθεατή μια « επιστημονική γεύση», όσο αφορά τις θαυματουργές ιδιότητες του αγιασμένου ύδατος.
Καθ “όλη την διάρκεια της ταινίας ομιλούν και παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και εκπρόσωποι θρησκειών. Αυτοί, σύμφωνα με τα δικά τους θρησκευτικά και επιστημονικά δεδομένα, προσπαθούν να προσεγγίσουν την αλήθεια, από την δική τους πλευρά.
Ειδικότερα παρουσιάζονται οι απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του, από μία Ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού. Σύμφωνα με επιστημονική ανακάλυψη κατά την διάρκεια του ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτεται μία νέα, άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού που μετασχηματίζει την ίδια την δομή του ύδατος.
Αυτή η αποκάλυψη εμφανίζεται κατά την διάρκεια της προβολής του βίντεο, σε κάποια στιγμή ( μετά το 09:10), όπου αναφέρεται ότι το νερό μετά την βύθιση του σταυρού και το σχετικό διάβασμα της ευχής, αλλάζει την μορφή των κρυστάλλων, από τους οποίους αποτελείται το ύδωρ, και οι οποίοι από μία ακανόνιστη μορφή και σχέδιο, σχηματοποιούνται αμέσως σε σχήμα σταυρού η αστεριού!. Πραγματικά εκπληκτικό, για όσους πιστεύουν, αλλά και για όσους δεν πιστεύουν στα θαύματα της χριστιανοσύνης, διότι ο αγιασμός του ύδατος είναι μυστήριο, με τις ιδιότητες του να είναι καταλυτικές για πολλούς ανθρώπους.
Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα από αυτή την ταινία. Ποτέ δεν είχαμε ανάγκη επιστημονικές αποδείξεις για το μυστήριο του αγιασμού. Είναι τόσα πολλά τα θαύματα μέσα στην Ορθοδοξία για τα οποία η επιστήμη θα έρχεται πάντα τελευταία και καταϊδρωμένη. Απλά μερικές φορές είναι εντυπωσιακό το πως η επιστήμη έρχεται θέλει δεν θέλει και ταυτίζεται με την πίστη.
Δείτε εδώ το εκπληκτικό βίντεο για το αγιασμένο ύδωρ από τη ρωσική τηλεόραση, δυστυχώς δεν έχουμε βρει ακόμα το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου